Oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa slabim snijegom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 1 stepen celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. U zapadni i sjeverozapadnim područima sa susnježicom i snijegom. U ostalim podučjima Bosne sa kišom koja će postupno prelazit u susnježicu i snijeg. U Hercegovini kiša. Tokom dana očekuje se smanjenje i postepeni prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 7.01.2022 (Petak)., pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje u Hercegovini. U višim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne povremeno sa slabim snijegom, a u nižim sa susnježicom ili kišom. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 7, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 11 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.01.2022 (Subota)., pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje u Hercegovini, a u većem dijelu Bosne slab snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 7, a najviša dnevna od -1 do 3, na jugu od 5 do 9 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 9.01.2022 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne, u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu do 4, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu do 9 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA četvrtak, 06.JANUAR 2022.GODINE

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Padavine i niske temperature, uz pojačan osjet hladnoće usljed sjeverca i porasta sadržaja vlage u zraku, kod većine meteoropata uzrokovaće tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici, trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.