Oblačno vrijeme, sa slabim snijegom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je -1 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje. U Bosni će padati slab snijeg, uglavnom prije podne. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

U četvrtak, 28.01.2021., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuju prolazne slabije padavine. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na krajnjem jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C.

U petak, 29.01.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. Uglavnom će padati kiša, u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C.

U subotu, 30.01.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju tokom noći na nedjelju. Uglavnom će padati kiša, na planinama snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U noći na nedjelju vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU 27.JANUAR 2021

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati pod uticajem stabilnijeg vremena. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti, osjetnije u toplijem dijelu dana. Sa dužim sunčanim intervalima, opšta slika će biti ljepša u Hercegovini, pri tome bi, povremeno jače sjeverno strujanje, moglo kvariti ugođaj. Tokom jutra i večeri neophodno je biti oprezniji, posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: