Oblačno vrijeme sa padavinama

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa slabom kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 2 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini tokom dana djelimično razvedravanje. U jutarnjim satima kiša se očekuje u Hercegovini i u Posavini, a u ostatku Bosne snijeg ili susnježica. U ostatku dana u Bosni sa slabom kišom ili susnježicom. Prestanak padavina prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura od 2 do 8 °C.

U četvrtak 15.04.2021., jutro pretežno sunčano. Tokom dana porast naoblake u Bosni. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 15 °C.

U petak 16.04.2021., pretežno sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 17 °C.

U subotu 17.04.2021., oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša. U Bosni u višim područjima i na planinama sa snijegom ili susnježicom. Jutarnja temperatura od -1 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU 14.APRIL 2021

Opšta slika djelimično će se popraviti, najprije na jugu, zatim u ostatku zemlje. Prolazak pogoršanja i djelimična stabilizacija ugodno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Najveći problem hroničnim bolesnicima i dalje će predstavljati nagla promjena, te osjetno hladnije vrijeme tokom cijelog dana, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima i prikladno se odjenuti. Sa noćnim satima, biometeorološke prilike dodatno će se poboljšati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: