Oblačno vrijeme sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim pretežno oblačno vrijeme, sa kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 12 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje   oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na jugu zemlje uz kišu moguća je i grmljavina. Prije podne, nešto više padavina se očekuje u istočnim područjima i u Hercegovine. Poslije podne i krajem dana, intenzivnije padavine u Krajini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima i na jugu. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.10.2021 (Petak)., U Bosni i Hercegovini oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni

PROGNOZA VREMENA ZA 9.10.2021 (Subota)., U Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. Tokom dana, povremeno i sa slabom kišom. Ponegdje u planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni

PROGNOZA VREMENA ZA 10.10.2021 (Nedjelja)., U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima i sa slabom kišom. U planinskim područjima moguće je i provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 07.10.2021.GOD.

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Osjetljive osobe trebaju posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju obzirom da će osjet hladnoće biti izraženiji, usljed većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperature u odnosu na protekli, natprosječno topli period. Povećana naoblaka, padavine i zahlađenje, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. Neophodno je reducirati aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: