Oblačno vrijeme sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 13 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Od jutarnjih sati padavine se očekuju u Bosni, a od sredne dana prema poslijepodnevnim satima i u Hercegovini. Na jugu zemlje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu zemlje od 21 do 25 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 1.10.2021 (Petak)., u Bosni prije podne umjereno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje od 21 do 25 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 2.10.2021 (Subota)., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 24 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.10.2021 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. Tokom dana, postupno naoblačenje koje u večernjim satima će uvjetovati i padavine. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 27 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 30.09.2021.GOD.

Biometeorološke prilike će se popravljati sa odmicanjem dana. Nakon tmurnog prijepodneva u Bosni, postepeno će se razvedravati i biće ugodnije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U Hercegovini sredinom dana nestabilnije, što bi moglo uzrokovati manje probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Sa noćnim satima i stabilizacijom, opšta slika bi u cijeloj zemlji trebala biti ljepša.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: