Oblačno vrijeme s maglom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa  slabom kišom.  Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je sati 6 stepeni. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će u Bosni  preovladavati magla i niska naoblaka. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 17 do 21°C.

U četvrtak, 12.11.2020., u većem dijelu Bosne će preovladavati magla i niska naoblaka. Prije podne sunčano u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinma gdje se prognozira umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 16 do 19°C.

U petak, 13.11.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će biti i dugotrajne magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 11.NOVEMBAR 2020

U centralnoj Bosni i na sjeveru, pod uticajem dužeg zadržavanja naoblake i magle, kod osjetljivih osoba moguće su umjerene poteškoće, pretežno u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Problem u gradskim sredinama mogao bi predstavljati i zagađeniji zrak, na što se hroničnim bolesnicima skreće pažnja. Tokom jutra i večeri biće osjetno hladnije u odnosu na ostatak dana. Opšta slika će, uz duže sunčane intervale i više temperature zraka, biti ljepša u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i planinama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: