Oblačno vrijeme, s maglom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, s maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 3 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas u Hercegovini i jugozapadu Bosne očekuje sunčano. U većem dijelu Bosne dugotrajna magla i niska naoblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C.

U nedjelju, 08.11.2020., sunčano u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla i niska naoblaka. Na planinama sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C.

U ponedjeljak, 09.11.2020., sunčano u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla i niska naoblaka. Na planinama sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 07.NOVEMBAR 2020.

Stabilno vrijeme pozitivno će djelovati na većinu ljudi. Nakon vedrije noći, jutarnji sati će biti osjetno hladniji, naročito u unutrašnjosti, stoga je neophodno biti oprezniji, posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. U nastavku dana će otopliti, uz sunčane intervale, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: