Oblačno sa kišom, poslijepodne prestanak padavina

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava oblačno vrijeme. Kiša pada u većem dijelu zemlje. Djelomično vedro je na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Drvar i Ivan-sedlo 7; Livno 8; Bugojno, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 9; Grude, Jajce i Prijedor 10; Bijeljina, Doboj, Gradačac i Tuzla 11; Banja Luka, Bihać i Mostar 12; Stolac i Trebinje 13; Neum 15°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine prije podne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 15°C.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Usljed nestabilnih vremenskih prilika, većina populacije biće lošijeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: