Oblačno sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 14 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom prije podne. Tokom dana, bez padavina i postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu do 28 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 19.05.2020 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu do 28 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 20.05.2020 (Petak)., U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen.

PROGNOZA VREMENA ZA 21.05.2020 (Subota)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 18.MAJ

Uz stabilnije vremenske prilike, umjerene temperature i sunčane intervale, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti jačih tegoba vezanih uz njihove bolesti. U Bosni povremeno povećana naoblaka, u Hercegovini sunčanije većim dijelom dana. Mjestimične padavine, u prijepodnevnim satima, mogle bi u manjoj mjeri kvariti ugođaj. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: