Oblačno sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 9 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jači pljuskovi i grmljavina se očekuju u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Ponegdje uz kišu i pojačan vjetar moguća je i pojava grada. U Hercegovi umjereno oblačno. U sjevernim područjima Hercegovine postoje uvjeti za pokoji pljusak i grmljavinu. Vjetar u Bosni umjeren, na momente i pojačan sjevernog smjera. U Hercegovini umjerena na momente jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 27.05.2020 (Srijeda)., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti sa kišom i pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 22 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 28.05.2020 (Četvrtak)., u Hercegovini uglavnom umjerena oblačno. U Bosni pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u sjeveroistočnim područjima sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 24 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 29.05.2020 (Petak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, ponegdje u sjeveroistočnim područjima moguća je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 24 stupnja.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK, 26.MAJ

Opšta slika je relativno nepovoljna. Usljed tmurnog vremena praćenog padavinama, kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice. Pri tome će u unutrašnjosti biti osjetno svježije tokom jutra, zbog čega bi astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima trebali biti oprezniji. U Hercegovini stabilnije, uz povremeno jaču buru, što će remetiti ugođaj. Savjetujemo Vam da ne pretjerujete sa aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: