Oblačno s pljuskovima i grmljavinom do kraja maja

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa slabom kišom. Tempetratura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 9 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine se najprije očekuju u sjevernim područjima, a razvojem oblačnosti i u centralnim djelovima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Tokom dana, na momente i jak. U Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 28.05.2020 (Četvrtak)., u Hercegovini uglavnom umjerena oblačno. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u sjeveroistočnim područjima sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 23 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 29.05.2020 (Petak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, ponegdje u sjeveroistočnim područjima moguća je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 23 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 30.05.2020 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljaviom. Krajem dana, u centalnim, istočnim područjima i u Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 23 stepena.

Biometeorološka prognoza za srijedu, 27.maj 2020.godine

Tmurno vrijeme u prijepodnevnim satima, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati manje probleme. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će se osjet hladnoće pojačati. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati. U Hercegovini će biti sunčanije i ugodnije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: