Oblačno i nestabilno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 12 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas seu našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi i grmljavina su izgledni u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C.

U ponedjeljak, 9.09.2019., u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Prognoziraju se i kiša i pljuskovi. Većina padavina u jutarnjim satima. U poslijepodnevnim i večernjim satima smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

U utorak, 10.09.2019., u Bosni će biti dosta magle ili niske naoblake. U Hercegovini sunčanije prije podne. Od poslijepodnevnih sati novo naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje i do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

U srijedu, 11.09.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno sa slabijom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje i do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA NEDJELJU, 08.SEPTEMBAR

Tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, uslovljava relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu. Reumatičari bi mogli imati jače bolove, a moguće su i tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice. Opšta slika će, usljed izraženije nestabilnosti, biti lošija na sjeveru zemlje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: