Nestabilno vrijeme u narednih petnaest dana

Federalni hidrometeorološki zavod BiH je objavio vremensku prognozu za narednih petnaest dana u kojoj se navodi da nas očekuje nestabilno vrijeme tokom cijelog prognoznog perioda.

Do četvrtka prognoziraju se slabe do umjerene padavine u većem dijelu Bosne i Hercegovine, a od četvrtaka do nedjelje izgledne su veće količine padavina, posebno u centralnim, zapadnim, jugozapadnim i južnim predjelima naše zemlje. Od narednog ponedjeljka (13.12.2021.) do kraja prognoznog perioda (21.12.2021.) padavine su moguće u centralnim, istočnim, i jugozapadnim predjelima Bosne i Hercegovine. Snijeg se očekuje na planinama, a povremeno je moguć i u nižem predjelima centralne, zapadne i jugozapadne Bosne.

Očekivane vrijednosti temperature zraka su u granicama uobičajenih za ovo doba godine. Najhladnija jutra očekuju se u centralni, istočnim i jugozapadnim predjelima Bosni sa temperaturama između -4 i 1, u ostalim krajevima Bosne od -2 do 3, u Hercegovini od 3 do 7. Danju u Bosni od 1 do 6 u Hercegovini 5 do 10 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.