Nestabilno vrijeme sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima  oblačno vrijeme, sa kišom.  Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 17 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme ali i dalje nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kiša će mjestimično biti i intenzivnija, a lokalno je muguća i pojava grada. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 9.06.2020 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Uz kišu i pljuskove, lokalno je muguća i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne jugo, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 10.06.2020 (Petak)., sunčanije na jugu.U većem dijelu zemlje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 24 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 11.06.2020 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24, na jugu do 28 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA , SRIJEDU, 08.JUNI

Pogoršanje vremena, povremeno praćeno padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, iscrpljenosti. Pri tome će, više svježine tokom jutra i večeri, uz mirniji san, ipak djelimično umanjiti negativne efekte nestabilnih vremenskih prilika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: