Ne izlazite bez kišobrana, obilnije padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 18 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, po kolinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Prije podne, kiša i pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jače naoblačenje sa kišom u cijeloj zemlji od večernjih sati i tokom noći na nedjelju. Obilnije padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog smjera, povremeno su mogući i olujni udari juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na sjeveru zemlje i do 29 stupnjeva. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i tokom noći se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna oko 25 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 4.10.2020 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna kiša u jutarnjim satima. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Prije podne povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, na jugu do 25 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 5.10.2020 (Ponedjeljak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije, uglavnom u centralnim i zapadnim područjima. Poslije podne i krajem dana u južnim i zapadnim područjima sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu do 27 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 6.10.2020 (Utorak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim djelovima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stupnja.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 03.OKTOBAR

Biometeoroloka prognoza je loša. Opšta slika dodatno će se pogoršavati sa odmicanjem dana, pod uticajem sve izraženije promjene vremena, praćene povećanom naoblakom, kišom i južnim strujanjem, ponajprije u Hercegovini i Krajini, sa noćnim satima i u ostatku zemlje. Hronični bolesnici i meteoropate će imati pojačane tegobe, stoga bi trebali umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: