Narednih dana sunčano vrijeme

Kraj februara i početak marta obilježit će suho i pretežno sunčano vrijeme, najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Proljeće kuca na vrata, bar ako je suditi po najavama FHMZ-a, odakle najavljuju relativno toplo vrijeme do kraja februara. Već sad se mogu potvrditi prognoze za suh i natprosječno topao februar.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -2 stepena do 4 stepena Celzijusa u Bosni, na jugu zemlje do 8 stepeni Celzijusa. Najviše dnevne temperature između 13 stepeni i 17 stepeni Celzijusa, u Hercegovini do 20 stepeni Celzijusa. Na područjima sa dugotrajnom maglom maksimalne temperature do 12 stepeni Celzijusa.

U prvoj sedmici marta prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se suho i i nešto svježije vrijeme sa temperaturama nešto malo iznad prosjeka za ovo doba godine.

Jutarnji mrazevi mogući su u centralnim područjima Bosne i na planinama. Od 6. marta do kraja prognoziranog perioda očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima. U centralnim područjima nije isključen i snijeg.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -2 stepeni i 4 stepena Celzijusa u Bosni, 10 0 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 8 stepeni i 13 stepeni Celzijusa u Bosni, na jugu Hercegovine do 15 stepeni Celzijusa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: