Nakon sunčanih dana stiže snijeg

Stabilne vremenske prilike, vedro i sunčano vrijeme u Bosni i Hercegovini, zadržaće se do subote 18. januara, nakon čega slijedi kratka destabilizacija i padavine.

U ovom periodu uz riječne tokove centralne, sjeverne, istočne i sjeveroistočne Bosne prognozira se magla ili niska naoblaka.

Od nedjelje 19. januara izgledna je promjena vremenskih prilika uz snježne padavine, posebno na zapadu i u centralnim krajevima Bosne.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, nestabilno vrijeme zadržaće se do ponedjeljka 20. januara, nakon čega slijedi postepena stabilizacija i prestanak padavina.

U periodu od 12. do 19. januara, jutarnje temperature u Bosni prognoziraju se od minus dva do tri, u Hercegovini od tri do sedam. Vrijednosti dnevnih temperatura u Bosni se očekuju od tri do devet, a u Hercegovini od osam do 13 stepeni.

Pad temperatura zraka izgledan je od 20. do kraja prognoznog perioda 27. januara, sa jutarnjim u Bosni od minus šest do minus jedan, na jugu od nula do tri stepena, a dnevne u Bosni od minus dva do tri, u Hercegovini od pet do devet stepeni Celzijusovih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: