Na jugu sunčano, u ostatku BiH magla i oblačnost

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima prohladno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7 sati iznosila je sati -2 stepena. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se pretežno sunčano vrijeme očekuje u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla ili niska oblačnost. Tokom noći na srijedu naoblačenje u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

U srijedu, 02.12.2020., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Sniježne padavine se prognoziraju uglavnom na području Krajine i moguće su na dijelu centralne i jugozapadne Bosne. U Hercegovini kiša. Padavine se ne očekuju na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U četvrtak, 03.12.2020., u Bosni i Hercegovini oblačno. Prognozira se većinom kiša. Sniježne padavine su moguće na području Krajine. Glavnina padavina na području Krajine, jugozapada Bosne i u Hercegovini. Na planinama može padati snijeg. Umjereno jako jugo, povremeno sa jakim udarima, na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne slab vjetar istočnog i jugoistočnog smjera. Temperatura zraka tokom cijelog dana na području Krajine između -2 i 1°C. Najniža jutarnja temperatura zraka u ostalim područjima većinom između -2 i 4°C, a na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.


BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK, 1.DECEMBAR 2020

Stabilnije vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Tokom jutra, poželjno je adekvatno se odjenuti. Također je moguća i pojava magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju i po potrebi reducirati kretanje. Preporučljivo je topliji i sunčaniji dio dana provesti na otvorenom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: