Meteorolozi najavljuju: Uskoro velika promjena vremena

Nestabilno vrijeme prognozira se za period od 16. do 24. januara. Očekuju se padavine umjerenog inteziteta, u Bosni snijeg, a kiša i susnježica u Hercegovini, navodi se u dugoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako se navodi u saopćenju, krajem mjeseca očekuje se mnogo toplije vrijeme uz znatno više temperature zraka – čak do 13 stepeni na jugu zemlje.

Kratak period stabilnijeg vremena prognozira se od 25. do 28. januara, dok će krajem ovog mjeseca ponovno uslijediti period nestabilnih vremenskih prilika sa padavinama širom naše zemlje.

Jutarnje temperature od 16. do 28. januara u Bosni se očekuju od -10 do -5, a u Hercegovini od -2 do 3 stepena, dok će dnevne u Bosni biti od -5 do 0, a u Hercegovini od 3 do 8 °C.

Porast vrijednosti jutarnjih i dnevnih temperatura očekuje se od 29. januara, pa se minimalne temperature prognoziraju u Bosni od 0 do 5, a u Hercegovini 3 do 8 stepeni, maksimalne dnevne u Bosni kretat će se od 4 do 9, a u Hercegovini 8 do 13 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: