Lokalni pljuskovi u drugom dijelu dana

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme.  Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 16 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji prije podne očekuje sunčano vrijeme. U drugom dijelu dana uz jači razvoj oblaka širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi. U Bosni su izgledni lokalno i obilniji pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

U petak, 11.06.2021., u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana uz jači razvoj oblaka širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

U subotu, 12.06.2021., u Bosni i Hercegovini uglavnom umjereno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana širom zemlje su izgledni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 27°C, na jugu zemlje do 29°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 10.JUNI

Uz relativno povoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Prije podne svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana će pojačan osjet sparine i lokalni pljuskovi povremeno kvariti ugođaj. Tokom vedrijih perioda vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju zaštiti od sunca i vrućine u najtoplijem dijelu dana, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom. Poželjno je ne pretjerivati sa odijevanjem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: