Kiša i narednih dana, donosimo vremensku prognozu do nedjelje

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 18 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Krajem dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje do 29 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 7.08.2020 (Petak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni i sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 31 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.08.2020 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, ponegdje u centralnim i sjeveroistočnim područjima sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stupnja.

Biometeorološka prognoza za srijedu, 05.avgust 2020.godine

Nestabilno vrijeme praćeno padavinama uzrokovaće izraženije tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Osvježenje, usljed nižih temperatura i većeg sadržaja vlage u zraku, loše će djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.