Kada nam stiže toplije vrijeme, ali i novi nanosi snijega?

Sve do 11. januara u Bosni se očekuju iznimno niske temperature, uglavnom od -15 do -10, a u Hercegovini od -5 do -1 stepen, dok će dnevne u Bosni biti od -10 do -5, a u Hercegovini od -1 do 4 °C

I dalje ćemo se smrzavati, kažu podaci Hidrometeoroliškog zavoda FBiH, no ledene temperature ipak ćese lagano ‘topiti’ od sredine naredne sedmice.

U ponedjeljak, 9.januara umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U zapadanim i sjeverozapadnim područjima Bosne povremeno sa slabim snijegom. Poslije podne, slab snijeg se očekuje i u centralnim djelovima. Nešto manje oblačnosti očekuje se u Hercegovini.

Jutarnja temperatura od -13 do -6, na jugu od -4 do 2, na planinama i visoravnima do -17, a najviša dnevna od -7 do -1, na jugu od 0 do 5 stupnjeva.
U utorak, 10.januara, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim područjima moguće je i provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura od -13 do -6, na jugu od -4 do 2, na planinama i visoravnima do -17, a najviša dnevna od -7 do -1, na jugu od 0 do 5 stupnjeva.

Nestabilne vremenske prilike očekuju nas i u narednih petnaestak dana. Do kraja prognoznog perioda 20.januara na prostoru cijele Bosne i Hercegovine očekuju se padavine – snijeg u Bosni, a u Hercegovini kiša.
Odlika vremenskih prilika u narednom periodu su dosta niske temperauture kako jutarnje tako i maksimalne dnevne, na što treba obratiti posebnu pažnju.

Međutim, sa postepenim porastom temperatura, u BiH stižu i nove sniježne padavine. Veće količine padavina očekuju se u periodu od 14. do 19. januara širom naše zemlje.
Sve do 11. januara u Bosni se očekuju iznimno niske temperature, uglavnom od -15 do -10, a u Hercegovini od -5 do -1 stepen, dok će dnevne u Bosni biti od -10 do -5, a u Hercegovini od -1 do 4 °C.
Nešto topliji period, ali i dalje sa temperaturama prikladnim godišnjem dobu, prognozira se od 12. do 20. januara. Jutarnje temperature u Bosni očekuju se od -6 do -2, a u Hercegovini od -1 do 4 °C.
Maksimalne dnevne u Bosni dostizat će vrijednosti do 4, a u Hercegovini do 7°C.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: