JUTROS U KALESIJI MINUS 5 STEPENI

Protekla 24 sata na području općine Kalesija su protekla mirno. Prema podacima koje smo dobili iz Policijske stanice Kalesija u protekla 24 sata na području kalesijske općine nije bilo krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira, niti saobraćajnih nezgoda. Pored redovnih poslova i zadataka službenici policije tradili su i po dvije prijave iz reda ostalih događaja.

VRIJEME: Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima promjenjivo oblačno i prohladno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je -5 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 97 %, a atmosferski pritisak 981 hektopaskal.

Prema prognozama prijepodne se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme, dok će u poslijepodnevnim satima doći do naoblačenja sa padavinama. Maksimalna dnevna temperature do 4 stepena celzija.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA PETAK, 06.12.2013. GODINE

Prolazno pogoršanje, praćeno povremenim padavinama, uzrokovat će probleme osjetljivim osobama.

Sa odmicanjem dana, kod meteoropata bi se mogle pojačati tegobe poput glavobolje, nervoze i nesanice, a hronični bolesnici trebaju se suzdržati od jačih fizičkih napora.

Neophodno je i dalje voditi računa o adekvatnom odijevanju. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

STANJE NA PUTEVIMA

 

Prema informacijama iz BIHAMK-a jutros se u većem dijelu naše zemlje  vozi po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Zbog niske jutarnje temperature mogući su nailasci na poledicu na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.  Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Izdvaja se šire područje Teslića, Prijedora, Zenice, Maglaja i Doboja, te dijelove Kantona Sarajevo i pravce uz rijeku Drinu.

Dežurne ekipe putne operative intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a apeluje se na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Na dionicama s aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo magistralne puteve: Sarajevo-Tuzla i Tuzla-Kalesija.

Na magistralnom putu M4, Tuzla-Kalesija, u zaseoku Pjanići (MZ Gornji Rainci) , zbog sanacije mosta, saobraća se novoizgrađenom obilaznicom (devijacijom).

Na graničnim  prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: