Još danas nestabilno vrijeme s kišom, od sutra poboljšanje vremena

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme, bez padavine. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 18 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti se očekuje u Hercegovini i na sjeveru. Prije podne, sa kišom u Krajini i u centralnim djelovima. Tokom dana, u Bosni nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. U Hercegovini sa ponekim lokalnim pljuskom od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 1.07.2018 (Nedjelja)., u Hercegovini sunčano vrijeme. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 14 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje od 25 do 28 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 2.07.2018 (Ponedjeljak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu zemlje od 14 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje od 25 do 28 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.07.2018 (Utorak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti sa kišom i pljuskovima u Bosni i višim područjima Hercegovine. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje od 14 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje od 25 do 28 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU 30.JUNI 2018. GODINE

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Stabilizacija vremena i povremeni sunčani periodi ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Opšta slika će biti ljepša na zapadu zemlje i u Hercegovini.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: