I danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je  9 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme prije podne. U drugoj polovini dana prolazna umjerena naoblaka sa zapada će preći preko cijele zemlje. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27°C.

U subotu, 09.05.2020., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

U nedjelju, 10.05.2020., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.

Biometeorološka prognoza za petak, 08.maj

Slično kao i proteklog dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: