Evo kakvo će vrijeme biti posljednjeg dana ove godine

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 5 stepeni celzija.  Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH  danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Temperatura zraka većinom između 2 i 8°C, a na jugu zemlje do 11°C.

U petak, 01.01.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, a na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C.

U subotu, 02.01.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga su mogući na području Hercegovine, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, a na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 31.DECEMBAR 2020

Tmurno vrijeme, praćeno povremenim padavinama, kod većine populacije će uzrokovati lošije raspoloženje. Pri tome će južina dodatno oslabiti što će djelimično popraviti opštu sliku. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Negativni uticaj vremena biće manje izražen na sjeveru i istoku zemlje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: