Dugotrajna magla i niska oblačnost

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima prohladno vrijeme, s maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30  sati iznosila je sati 1 stepen. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u većem dijelu Bosne očekuje dugotrajna magla i niska oblačnost. Tokom dana postupno smanjenje oblačnosti. Pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje od 15 stepeni

PROGNOZA VREMENA ZA 27.11.2020 (Petak)., pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. U centralnim i istočnim područjma prije podne magla po kotlinama, a sunčanije u drugom dijelu dana. Na cijelom sjeveru zemlje dugotrajna magla i niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13, a na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 28.11.2020 (Subota)., na sjeveru zemlje dugotrajna magla i niska oblačnost. U ostalim područjima sunačno prije podne, a u drugoj polovini dana postepeno naoblačenje sa juga. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 15 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 29.11.2020 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, kiša se očekuje i u ostalim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Krajem dana i tokom noći, padom temperatura kiša će prelazit u susnježicu ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 13 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 26.NOVEMBAR 2020

Stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu stanovništva, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale umanjiti. Opšta slika će, uz duže sunčane periode, biti nešto ljepša u Hercegovini. U unutrašnjosti zemlje, magloviti i prohladni jutarnji sati, što bi moglo uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima, u ostatku dana toplije i ugodnije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: