Danas umjereno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim pretežno umjereno oblačno i prohladno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je samo 5 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine.  Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 15.10.2021 (Petak)., u Bosni umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Umjereno jaka bura u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 16.10.2021 (Subota)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 17.10.2021 (Nedjelje)., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 14.10.2021.GOD.

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. U Bosni, nakon prohladnog jutra, temperature će blago porasti i uz manje izraženu naoblaku, kao i povremene sunčane intervale, većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i prikladno se odjenuti. Na jugu malo ugodnije, uz više sunca, ali i buru koja bi mogla uzrokovati probleme osjetljivim osobama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: