Danas umjereno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Tempetratura zraka u Kalesiji u 7 sati iznosila je 5 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji uglavnom umjerena naoblaka. U večernjim satima u Bosni se očekuju pljuskovi. Jači pljuskovi su najizgledniji na sjeveru, sjeveroistoku i istoku. Vjetar umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U nedjelju, 26.04.2020., sunčanije u Hercegovini. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U ponedjeljak, 27.04.2020., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

Biometeorološka prognoza za subotu, 25.april

Prije podne će biti ugodnije, dok su u drugom dijelu dana, pod uticajem sparnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće manje tegobe u vidu glavobolje, malaksalosti, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Savjetujemo Vam da se suviše ne izlažete suncu, obzirom da će vrijednosti UV indeksa biti visoke. Mjestimično bi poslijepodnevni pljuskovi također mogli pokvariti ugođaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.