Danas umjereno oblačno vrijeme

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. U Hercegovini pretežno sunčano . Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 07.03.2019 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini malo do do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 10, u Krajini i do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 08.03.2019 (Petak)., u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima gdje se očekuje i kiša. U večernjim satima kiša se očekuje i u centralnim djelovima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na jug do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 18, na jugu do 21 stupanj.

PROGNOZA VREMENA ZA 9.03.2019 (Subota)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u južnim i jugoistočnim područjima sa slabom kišom. Tokom dana, bez padavina i postupno smanjnje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8, na jug do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 06.MART

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati ugodnije i biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti tokom dana. U jutarnjim satima, preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će biti prohladno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: