Danas umjereno oblačno vrijeme

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u jutarnjim satima, u većem djelu Bosne, pretežno oblačno vrijeme. U višim područjima istočne Bosne, moguće je i provijavanje slabog snijega. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Prije podne postupno smanjenje oblačnosti u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. U Krajini, zapadu Bosne i u Hercegovini mala do umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 6 stepeni celzija.

PROGNOZA VREMENA ZA 27.12.2018 (Četvrtak)., više oblačnosti na sjeveru, istoku i centralnim područjima Bosne. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno. U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima Bosne moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 28.12.2018 (Petak)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab promijenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 29.12.2018 (Subota)., malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti očekuje se u istočnim podučjima, a u višim planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 26.DECEMBAR

Tmurno vrijeme, praćeno niskim temperaturama i povremenim slabijim padavinama, uzrokovaće jačanje tegoba kod osjetljivih osoba. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, nesanice. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od hladnoće i umanjiti aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: