Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, poslije podne lokalni pljuskovi

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se prognoziraju jači pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C. Do kraja sedmice nestabilno. Izgledni su lokalno obilni pljuskovi i grmljavina.

U petak, 17.08.2018., u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

U subotu, 18.08.2018., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne mala do umjerena naoblaka. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni jači lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

U nedjelju, 19.08.2018., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovim i grmljavinom. U Hercegovini prije podne mala do umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima lokalnih pljuskova će biti i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje od 30 do 34°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 16.AVGUST 2018. GODINE
Biometeorološke prilike će biti povoljne što će pozitivno djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti slabije izražene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: