Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima promjenjivo oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 15 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno obalačno vrijeme. U jutranjim satima ponegdje u sjeveroistočnim područjima sa slabom kišom. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana i dalje nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Nešto više padavina očekuje se u jugozapadnim područjima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na sjeveru zemlje koji stepen i viša. 

PROGNOZA VREMENA ZA 6.06.2019 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, uz nešto više oblaka u sjeveroistočnim i planinskim područjima, moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29, na sjevru zemlje koji stupanj i viša.

PROGNOZA VREMENA ZA 7.06.2019 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, a na sjeveru zemlje koji stupanj i viša.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.06.2019 (Subota)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u jugozapadnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, a na sjeveru zemlje koji stupanj i viša.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 05.JUNI

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati. Opšta slika će biti nešto lošija u prijepodnevnim satima, zbog dužeg zadržavanja naoblake i mjestimično tmurnog vremena. U drugom dijelu dana ugodnije. Mogući su prolazni, kratkotrajni pljuskovi koji će povremeno kvariti ugođaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: