Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 10 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U srijedu, 11.05.2022., u Bosni se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano prije podne uz umjeren porast naoblake u drugoj polovini dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.

U četvrtak, 12.05.2022., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK, 10.MAJ

Tokom jutra ugodnije, a sa odmicanjem dana opšta slika će se postepeno kvariti. Sparno vrijeme u poslijepodnevnim satima, manjak svježine i mjestimični pljuskovi, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Od reakcija na promjenu vremena moguće su glavobolja, nervoza, reumatski bolovi, problemi sa snom i malaksalost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: