Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 2 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u Hercegovini, na jugozapadu i jugoistoku Bosne. Poslije podne ili tokom noći lokalno i povremeno slaba kiša u većem dijelu zemlje. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16, na jugu do 19 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 22.04.2020 (Petak)., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 11 do 17, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 21 stepen.

PROGNOZA VREMENA ZA 23.04.2020 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 15, a najviša dnevna od 13 do 18, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 22 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 24.04.2020 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. U večernjim satima padavine se očekuju u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od 7 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 14 do 20, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 23 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 21.APRIL

Biometeorološke prilike i dalje su relativno nepovoljne, ponajviše zbog nestabilnog vremena. Nakon hladnog jutra, kada je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, postepeno će otopliti. Opšta slika će, uz više temperature zraka, u drugom dijelu dana biti ljepša na jugu zemlje. U Bosni djelimično stabilnije, pri tome uz naoblaku i slabije padavine u poslijepodnevnim satima, što bi moglo uzrokovati lošije raspoloženje kod meteoropata. Moguće su i reakcije na promjenu u vidu blaže glavobolje, nesanice, dekoncentracije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: