Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje postepeno povećanje oblačnosti sa juga. Prijepodne u Bosni će biti dosta magle. U poslijepodnevnim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 21°C.

U četvrtak, 8.11.2018., u Bosni i Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Prijepodne u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18°C.

U petak, 9.11.2018., većinom umjerena naoblaka. U Bosni po kotlinama prije podne će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19°C.

U subotu, 10.11.2018., većinom mala do umjerena naoblaka. U Bosni po kotlinama prije podne će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 07.NOVEMBAR

Biometeorološka prognoza je povoljna. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Pojava magle u prijepodnevnim satima, u Bosni, kod osjetljivih osoba može uzrokovati manje probleme, stoga je preporučljivo biti oprezniji u ovom dijelu dana. Nakon toga, u cijeloj zemlji će biti ugodnije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: