Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima umjereno oblačno i hladno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je -4 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Krajem dana, ponegdje na jugozapadu može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 3 do 9 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 24.12.2021 (Petak)., u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 8, a najviš dnevna od 3 do 10, na jugu 13 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 25.12.2021 (Subota)., umjereno pretežno oblačno vrijeme. U južnim, jugozapadnim i ponegdje u sjevernim područjima sa kišom. Bez padavina uglavnom u sjeveroistočnim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i slabim snijegom. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 26.12.2021 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U južnim i jugozapadnim područjima sa slabom kišo, a krajem dana slaba kiša se očekuje ponegdje i na sjeveru. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 23.DECEMBAR 2021.GODINE

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Nakon hladnog jutra, lagani porast temperatura zraka pozitivno će djelovati na većinu ljudi, stoga bi hronični bolesnici i meteoropate mogli osjetiti olakšanje. Uz manje izraženo sjeverno strujanje, osjet hladnoće također bi se trebao umanjiti. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i posvetiti više pažnje odijevanju, naročito tokom prijepodneva. Usljed približavanja promjene, opšta slika djelimično će se pogoršati sa noćnim satima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.