Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje postepeno povečanje oblačnosti sa sjeverozapada što će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko u centralnim i istočnim područjima u poslijepodnevnim satima može pasti veoma malo kiše. U Hercegovini većinom sunčano. Više oblačnosti jedino na sjeveru Hercegovine. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C.

U nedjelju, 30.09.2018., u Hercegovini sunčano. U Bosni većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama je izgledna magla i niska naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 21 do 24°C.

U ponedjeljak, 01.10.2018., u Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena prije podne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je izgledna magla i niska naoblaka. Od sredine dana se prognozira postepeno naoblačenje sa zapada koje će u noći na utorak usloviti kišu. Na vrhovima planinama može padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22°C.

U utorak, 02.10.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na vrhovima planinama može padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, jugu zemlje do 20°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 29.septembar 2018.godine

Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati. Tokom dana, kod osjetljivih osoba moguće su manje poteškoće usljed povećane naoblake i mjestimične magle, izraženije u Bosni. Na jugu sunčanije i ugodnije. Sa dolaskom noći opšta slika će se popraviti u cijeloj zemlji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: