Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme, uz promjenjivu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 22 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje uz kišu moguća je i pojava grada. Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana postupan prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 6.08.2021 (Petak)., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 7.08.2021 (Subota)., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.08.2021 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 05.AVGUST

Osvježenje, uz mirniji san, niže temperature i povremene padavine, ugodno će djelovati na većinu ljudi. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Povremeno su moguće slabije poteškoće, pretežno u vidu nešto lošijeg raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Na jugu sunčanije, uz ljepšu opštu sliku većim dijelom dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: