Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je sati 2 stepena. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu i jugozapadu zemlje. Po kotlinama i uz riječne tokove, u jutarnjim satima sa maglom i niskim oblacima. Najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 17.12.2020 (Četvrtak)., u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U ostatku naše zemlje zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije se očekuje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do 13 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 18.12.2020 (Patak)., u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove dugotrajna magla i niska oblačnost. U ostatku Bosne jutro oblačno uz postepeno razvedravanje. Nešto sunčanije očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 19.12.2020 (Subota)., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 16.DECEMBAR 2020

Opšta slika će se djelimično popraviti, pretežno zbog blagog zatopljenja sredinom dana. U unutrašnjosti, tokom jutra i večeri će još uvijek biti tmurno, maglovito i prohladno, stoga je i dalje preporučljivo ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i reducirati boravak na otvorenom, naročito osjetljive grupe stanovništva poput djece, hroničnih bolesnika i starijih osoba. Na jugu ugodnije, uz više temperature zraka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.