Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme s maglom. Temperatura u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 9 stepeni. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C.

U četvrtak, 29.10.2020., u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka. Tokom noći na petak prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C.

U petak, 30.10.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C.      

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 28.OKTOBAR 2020

Biometeorološke prilike su povoljne. Sunčano vrijeme i umjereni porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed hladnijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: