Danas umjereno do pretežno oblačno, uz moguće lokalne pljuskove

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:00 sati iznosila je 13 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno su mogući lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27°C.

U petak, 25.09.2020., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine u Hercegovini. Prognozira se uglavnom između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 80 litara. U ostatku zemlje veći dio dana slabija kiša. Više padavina od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

U subotu, 26.09.2020., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na vrhovima planina može padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C.


BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 24.SEPTEMBAR 2020
Nešto ugodnije u odnosu na protekli dan. Mada će još uvijek preovladavati promjenljivo vrijeme, opšta slika će biti ljepša, obzirom na duže stabilnije periode, izraženije u Bosni. Uz Umjerenije temperature i slabljenje juga, tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se djelimično umanjiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: