Danas umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima  oblačno vrijeme, uz povremene sunčane intervale. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 15 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Povremeno uz lokalne pljuskove i slabu grmljavinu. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 29°C.

U utorak, 24.05.2022., u Bosni sunčanije prije podne. U poslijepodnevnim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32°C.

U srijedu, 25.05.2022., u Bosni sunčanije prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina u sjevernim područjima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA PONEDJELJAK, 23.MAJ

Stabilnije i sunčanije vrijeme uslovljava povoljne biometeorološke prilike. Tokom prijepodneva biće svježije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed porasta temperature zraka i pojačanog osjeta sparine hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Poslijepodnevni pljuskovi mjestimično bi mogli kvariti ugođaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: