Danas umjereno do pretežno oblačno

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima  oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 17 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje sa slabom kišom u sjevernim područjima. Poslije podne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu do 33 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 27.05.2020 (Petak)., pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje uz kišu, lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 28.05.2020 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kiša će lokalno bit i intenzivnija, a moguća je i pojava grada. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu do 29 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 29.05.2020 (Nedjelja)., pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povremeno i ponegdje sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 20, a najviša dnevna od 13 do 20, na jugu do 25 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 26.MAJ

Slično kao i proteklog dana, uz relativno povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Sunčani periodi pozitivno će djelovati na opštu sliku, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale djelimično umanjiti. Obzirom da bi poslije podne mogao biti pojačan osjet sparine, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima na otvorenom. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca, jer će vrijednosti UV indeksa mjestimično biti visoke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: