Danas umjereno do pretežno oblačno

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, mjestimično s maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 5 stepeni. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje  umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje do 19 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 12.11.2021 (Petak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dugotrajna magla ili niska oblačnost po kotlinama. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 19 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 13.11.2021 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Krajem dana, novo naoblačenje i padavine. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 18 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 14.11.2021 (Nedjelja)., pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 19 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 11.11.2021.GOD.

Stabilizacija vremenskih prilika pozitivno će djelovati na većinu populacije. U Bosni će duže zadržavanje naoblake i hladno vrijeme većim dijelom prijepodneva, uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Drugi dio dana, sa porastom temperatura, biće ugodniji u cijeloj zemlji. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, naročito tokom jutra i večeri. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i djelimično umanjiti aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: