Danas u BiH umjereno oblačno i sunčano vrijeme

Jutros je u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla i niski oblaci.

Temperature zraka u 07 sati: Drvar -5 stupnjeva, Bugojno, Livno, Sokolac i Tuzla -4, Jajce, Sanski Most, Srebrenica i Zenica -3, Banja Luka, Bihać, Prijedor i Sarajevo -2, Bijeljina i Široki Brijeg -1, Doboj i Ivan Sedlo 0, Bjelašnica, Gradačac i Grude 1, Mostar i Trebinje 5, Neum 9 stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjerno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 5 do 10, na jugu do 12 stepeni.

Stabilizacija vremena pozitivno će djelovati na većinu stanovništva, a hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Obzirom na osjetno niže temperature zraka tokom jutra i večeri, neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju, naročito u unutrašnjosti zemlje. Također, probleme može uzrokovati i duže zadržavanje magle. Danju toplije i ugodnije. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini i Krajini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: