Danas u BiH oblačno vrijeme sa snijegom

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -11 stepeni, Drvar -5, Sokolac -4, Bugojno, Gradačac, Jajce, Srebrenica i Tuzla -2, Bihać, Bijeljina i Sarajevo -1, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Zenica 0, Livno 1, Trebinje 5, Mostar i Neum 7 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni će uglavnom padati slab snijeg. Nešto više padavina se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne. Slab snijeg je moguć i na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene sjevernog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 4 do 9 stepeni.

Biometeorološka prognoza je loša. Nestabilno vrijeme, padavine i niske temperature u cijeloj zemlji, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće pojačane tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, dekoncentracije, iscrpljenosti. U Bosni su moguće cjelodnevne negativne temperature, što će dodatno usložnjavati opštu sliku. Neophodno je posvetiti maksimalnu pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te umanjiti boravak na otvorenom, osobito u jutarnjim satima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.