Danas sunčano vrijeme, u nedjelju mogući lokalni pljuskovi

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano  vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 7 stepeni. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

U nedjelju, 1.05.2022., u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Jači razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje će usloviti pljuskove i slabu grmljavinu. Bez padavina na jugu. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

U ponedjeljak, 2.05.2022., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 30.APRIL

Biometeorološka prognoza je povoljna. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropati neće imati jačih tegoba. Nakon svježijeg jutra, tokom dana će, sa umjerenim porastom temperatura zraka, biti ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: