Danas sunčano vrijeme, u drugoj polovini dana naoblačenje sa pljuskovima

Vrijeme: Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 17 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje pretežno sunčano prije podne. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti u većem dijelu Bosne će uvjetovati jače pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29 stepeni.

U četvrtak, 03.05.2018., u Bosni i Hercegovini prije podne se očekuje jače naoblačenje sa juga koje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu u cijeloj zemlji. Jače padavine u drugoj polovini dana. Najmanje padavina se prognozira za sjeveroistok Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25°C.

U petak, 04.05.2018., preovladavat će pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuje i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na jugu zemlje. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25°C.

U subotu, 05.05.2018., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU  02.05.2018. GODINE

Tokom prijepodneva će biti ugodnije. Blizina pogoršanja kod osjetljivih osoba će uzrokovati postepeno jačanje tegoba, izraženije u drugom dijelu dana. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, iscrpljenosti, nervoze i nesanice. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Sa dolaskom noći opšta slika će se dodatno pogoršati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: