Danas sunčano vrijeme, temperature do 30 stepeni

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 12 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se prije podne u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme. Umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima kratkotrajnih lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

U nedjelju, 12.09.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

U ponedjeljak, 13.09.2021., u Bosni većinom se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 11.09.2021.GOD.

Tokom jutra će biti ugodnije, potom će se biometeorološke prilike djelimično pogoršati. Povećanje oblačnosti, uz mjestimično izraženiju sparinu u poslijepodnevnim satima, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Od reakcija na promjenu vremena moguće su glavobolja, promjena raspoloženja i malaksalost. Poželjno je slojevito se odjenuti, po mogućnosti provesti dan na otvorenom, pri tome ne pretjerivati sa aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: